Over Mieke-Maria 2018-06-18T10:49:58+00:00

Mieke-Maria Byttebier

Mijn levensweg

Als spiritueel schoonheidsspecialiste begreep ik dat de huid de spiegel is van de innerlijke mens. In 1993 startte ik daarom, nieuwsgierig naar meer, een driejarige opleiding tot ortho-moleculaire voedingsdeskundige in Nederland, een zuivere wetenschappelijke opleiding. Hier ontdekte ik dat elk lichaam uniek is en daardoor biologisch verschillend van elk ander lichaam, naargelang zijn omgeving, gesteldheid en situatie. Het toedienen van vitaminen en mineralen is dus een zeer individuele zaak en ook erg afhankelijk van de psychische gesteldheid van de mens. Daarna vervolgde ik met een intensieve opleiding ‘zelfontplooiing door kunst’ bij Galina Ashley, en daarop volgend een opleiding energietherapeut bij Indra Torsten Preiss. In Australië ontmoette ik vervolgens Kipara die me nog verder onderrichte in de wonderlijke wereld van de kleuren als hulpmiddel bij de zelfontplooiing. In mijn praktijk startte ik daarna met individuele begeleidingen voor mensen die de zoektocht en avonturentocht naar het ware Zelf wensten aan te gaan.

Einde 1999 vervolmaakte ik mijn ontwikkeling met een opleiding aromatherapie en een opleiding esogethiek (kleurenpunctuur) volgens Peter Mandel. En vanaf 2000 draagt mijn praktijk de naam: ‘Inanna, huis van licht en schoonheid’ met de intentie om me nog meer te richten op persoonlijke groei en ontwikkeling van mijn cliënteel. Behalve individuele begeleidingen worden er sinds 2002 ook workshops allerlei gegeven die allen leiden tot groei in schoonheid en het evenwichtig ‘berijden’ van de levenskracht.

Van 2007 tot 2009 verfijnde ik mijn energetisch werk met de opleidingen tot Vortex® Energy healer, een reeks van opleidingen in Nederland en Engeland. In 2010/2011 behaalde ik mijn diploma tot Lu Jong teacher en deed ik met succes mee aan het ‘derde oog’ project georganiseerd door het VCK (Vlaams Centrum voor Kwaliteit). En voorlopig eindigt de reeks opleidingen met de opleiding tot professionele coach bij ‘Couching you’ onder leiding van Annick Noyens.

Behalve deze opleidingen was het leven miin grootste leraar en gids.

Dit alles heeft me gekneed en gevormd, maar mijn eigen kleuren vanuit mijn levenswaarden bleef ik toedienen en… ook de vorm is levend. Ik heb een eigen unieke opleiding uitgewerkt, ondersteund door de mythologieën, mijn kennis en wijsheid, waarbij ik mensen via mijn hart en waarheid begeleid in hun groei en ontwikkeling naar meer schoonheid, kwaliteit en stromende energie.

Zelf houd ik enorm van het avontuur dat ‘leven’ heet. Ik ben een wakker en levendig persoon die nog steeds open staat voor nieuwe uitdagingen en ontdekkingen, die mijn nieuwsgierigheid kunnen prikkelen om zo te evolueren naar een volgende stap. Alles wat ik leer en geleerd heb en waar ik vanuit mijn buikgevoel achter kan staan, deel ik met mijn cliënten, zodat ook zij er weer beter van worden en kunnen groeien in schoonheid…

Het leven is nu eenmaal groei en ontwikkeling… en het is mooi!